Excursió La Morera-Grau de Sanfores-Racó del Teix-Mollo Alt-Clot del Cirer 24-1-10


Un cop més les previsions metereològiques tornaven a amenaçar pluja. Al final no va fer un dia gaire bonic però es va aguantar tot el dia sense ploure amb una temperatura fresca però suportable.

Vam sortir de La Morera direcció cap al Grau de Santfores i un cop fet i ja dins el Comellar del Miró vam esmorzar sota d'unes alzines. En acabar assolíem la Serra Major en poca estona i on, curiosament, no feia gens de vent. Tot seguit ens arribàvem fins La Cogulla i comencem a baixar fins el Racó del Teix. La neu caiguda dies enrera, que ja gairebé estava tota desfeta, feia que l'aigua regalimés per moltes roques. Després del Racó Teix ve la Cova de l'Ascla, una esplèndida balma prop del camí. El camí va planejant seguint un estrat i travessa el petit barranconet que forma les anomenades Cadolles de la Xispa que es formen davant la Cova del Borja. Poc temps després pugem bruscament per una zona on el camí es perd per assolir el Molló Alt. Afegim un nou cim pel repte dels 150 cims. La vista des d'allí acostuma a ser molt bona però el dia era bastant tèrbol. Després del Molló Alt baixem pel llom de la carena fins arribar al Coll de l'Home Mort des d'on agafem el camí que s'endinsa cap dins del Barranc de la Falconera i remuntant-lo ens durà fins el Clot del Cirer. Al Clot del Cirer vam dinar en poca estona ja que la humitat i el fred eren cada cop més vius.

Vam acabar el darrer tram de l'excursió assolint de nou la Serra Major a l'alçada del Pi del Cugat i des d'allí seguim l'habitual ruta que ens du, passant pel Piló dels Senyalets i el Grau de la Grallera, cap a la Morera.

Dades de l'excursió:
hora de sortida:8:50
hora d'arribada: 16:29
temps total emprat: 7h, 38min.
alçada mínima: 705m
alçada màxima: 1107m
Participants 13 persones.
km recorreguts: 18,2km

Podeu veure fotos de l'excursió a l'àlbum de la secció.

També podeu veure les que van fer la Cesca i el Josep.

Podeu descarregar-vos el track:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada