Excursió de Nadal. Joncosa-El Montmell-Sant Marc de la Muntanya 18-12-11

Gairebé una quarantena d'excursionistes ens hem trobat un dia que s'ha llevat fred i ventós però que poc a poc s'ha anat suavitzant gràcies al sol que feia per fer l'excursió de Nadal d'enguany i posar el pessebre a l'ermita de Sant Marc de la Muntanya.

Hem sortit del poble de la Joncosa de Montmell tot pujant per un camí que ens ha dut fins l'Ermita de Sant Miquel construïda per substituir l'Ermita romànica del mateix nom que hi ha muntanya amunt. En poca estona més pujàvem fins la primitiva ermita romànica on hem esmorzat i gaudit d'una bona vista al recer del vent. Seguim pujant i alguns de nosaltres ens arribem fins el Castell del Montmell des d'on s'albira bona part del Camp i del Penedès. Deixat el Castell reprenem la pujada ja carenejant fins arribar a la Talaia del Montmell, cim culminant de la nostra excursió (861m) des d'on gaudim de bona vista cap a Montserrat i més llunyans el Montseny i el Pirineu a la fi ja una mica nevat. Des d'allí comencem una ràpida davallada per l'Obaga del Montmell. El camí és molt ombrívol i passa pel costat del monumental Pi de les Tres Soques. Creuem la carretera que uneix Vila-rodona i Aiguaviva i després d'una pujada d'un quilòmetre assolim l'Ermita de Sant Marc on ens trobem amb la resta de companys que no han fet l'excursió.

A dins el recinte hi deixem el nostre Pessebre i es canten unes nadales (Si cliqueu aquí podreu veure un dels vídeos que ens ha fet arribar el Josep M. Beltran). Tot seguit emprenem la baixada que ens ha de dur fins l'autocar que ens porta a Rodonyà on hem dinat en un restaurant d'aquella vila.

Enllaç a l'àlbum de fotografies:


Dades GPS i enllaç per descarregar el track:
Hora de sortida: 9h
hora d'arribada: 13h 47min.
temps emprat: 4h 46min (s'inclouen totes les aturades)
alçada màxima: 861m
alçada mínima: 430m
km recorreguts: 8,9 km

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada