Excursió de Nadal. Montagut-Pi de les Quatre Soques-Montagut. 16 de desembre de 2012.

Al voltant d'una quarentena d'excursionistes ens hem aplegat un any més per anar a posar el Pessebre en algun indret emblemàtic de les nostres muntanyes. Enguany el lloc escollit ha estat Sant Jaume de Montagut a l'Alt Camp.

El dia s'ha llevat atemperat i força clar. Amb l'autocar ens hem encaminat fins la vila de Querol. Arribats allí els companys que no fan l'excursió han aprofitat per esmorzar i fer una visita pel poble. La resta hem emprés el camí que ens havia de dur fins Montagut. L'itinerari triat comença per la pista que surt del Pont del Requesens i que du cap el Mas de l'Aranya. Al cap d'una estona l'abandonem per agafar-ne una altra que surt a la dreta i que acaba esdevenint un senderó. Anem agafant suaument alçada i un cop passat el torrent ens enfilem pel vessant Nord de la vall, molt obaga i amb un alzinar molt ben conservat. Arribem al Pi de les Quatre Soques, un arbre monumental digne de ser admirat i que fa honor al seu nom. A partir d'allí el senderó va planejant fins arribar al Coll de Montagut després d'una breu pujada final. Agafem aleshores la pista asfaltada que passa pel peu de la muntanya de Montagut fins arribar al camí que s'enfila cap els repetidors i al mateix cim. Assolit el cim de Montagut, una magnífica panoràmica s'obre davant nostre: el Camp, la Conca de Barberà, el Montmell i més llunyà el Massís de Montserrat. Comencem a baixar de Montagut per arribar en poca estona a l'Església de Sant Jaume de Montagut. L'Església, edifici monumental restaurat en el seu exterior, va ser la parròquia de l'antic terme de Montagut.

Realitzem l'acte de col·locació del Pessebre al seu interior. La nostra consòcia Fina Masdeu llegeix el poema "Nadal a Montagut" de Josep Santesmasses i tot seguit es canten unes nadales. En acabar ens fem una fotografia de grup i reprenem el camí fins al coll de Montagut on ens espera l'autocar que ens ha de dur fins el Pont d'Armentera per dinar.

Enllac a les fotografies de la Fina Masdéu 

Enllaç a l'àlbum de fotografies 


Enllaç per baixar el track i dades GPS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada