Excursió a Montserrat. Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Un any més hem anat a Montserrat per assistir als actes de la 44 Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. El desplaçament d'enguany l'hem fet conjuntament amb la resta d'entitats excursionistes de Reus ja que l'any vinent serem els excursionistes reusencs els encarregats d'organtizar la 45 Renovació de la Flama de la Llengua Catalana 2014. Al voltant d'una setantena de persones hem omplert els dos autocars noliejats per l'ocasió.

El dia s'ha llevat amb sol però amb temperatures un xif fredes. Durant el viatge em pogut veure com la Serralada del Montlmell seguia ben nevada. L'autocar ens deix a Collbató des d'on comencem la caminada que ens ha de dur fins l'Abadia pel Camí Vell. Inicialment només trobem restes de la darrera nevada en alguna fondalada més obaga però en el tram que va de l'ermita de Sant Miquel fins el Monestir de Montserrat la neu i el gel ja hi eren ben presents.

Assistim a l'acte de Renovació de la Flama a l'Atri de la Basílica. L'edició d'enguany ha estat organitzada per l'Agrupació Excursionista Catalunya amb motiu del centenari d'aquella entitat. Tot seguit té lloc l'acte acadèmic que es fa en una dependència de l'Abadia. Alli s'hi fan diversos parlaments i una cural interpreta algunes peces.

Després de dinar emprenem viatge de retorn cap a Reus amb el repte per endavant d'organitzar el 2014 la 45 Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

Enllaç al blog de l'AEC sobre la 44a. Renovació de la Flama


Enllaç a l'àlbum de fotografies
 

Enllaç a les dades GPS i track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada