Sortida matinal al Delta de l'Ebre. Observació d'Ocells. 13 d'abril de 2013.

Amb la sortida matinal del mes d'abril hem donat continuïtat a la interessant xerrada sobre moixons que el naturalista Màrius Domingo ens va oferir fa pocs dies a la Secció. En un primaveral matí, 14 persones ens hem desplaçat fins el Delta de l'Ebre per observar els nombroses ocells que es poden trobar en aquell indret. Concretament ens hem arribat fins l'Estany de l'Encanyissada, a la vora de la Casa de Fusta, entre Sant Jaume d'Enveja i el Poble Nou del Delta. Aquesta llacuna presenta en aquesta època de l'any una abundant presència d'aus aquàtiques ja que els arrossars encara no estan inundats i per tant els ocells es concentren en aquella zona.

Des d'un aguait que ens permet observar la llacuna i amb l'ajut de binocles i dos telescopis hem pogut observar una gran munió d'aus aquàtiques. L'observació esdevenia del tot completa mercès a les explicacions que el Màrius ens anava donant. Gràcies a aquestes ens anàvem assabentant dels noms de les espècies, de la raresa o abundància de les mateixes, els seus trets diferencials i alguns dels seus hàbits. Sens dubte tota una classe magistral. Al cap d'una estona i des d'un altre aguait també vora l'Encanyissada més proper al Poble Nou del Delta hem vist l'espectacle del matí: Una arpella (au rapinyaire que sovinteja al Delta) acabava de caçar un ànec coll verd i se'l cruspia en un canal proper. Gràcies al potent telescopi podíem veure l'espectacle com si ens trobéssim a pocs metres de l'au.

Un matí del tot aprofitat i del que volem agrair ben sincerament les expertes i pedagògiques explicacions que ens ha fet el nostre amic Màrius Domingo. Podeu trobar més informació de la matèria en els seus excel·lents blogs sobre moixons que té penjats a la xarxa i dels quals us en posem l'enllaç:

Els ocells del Camp i la Conca de Barberà

Rapinyaires de Catalunya

Enllaç a l'àlbum de fotografies (fotos Fina Masdéu)




1 comentari: