47a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana i excursió Santa Cecília-Canal de la Llum-Sant Jeroni-Serra de les Lluernes-Pla dels Ocells. 21-febrer-2016

Un any més una nodrida representació de quatre de les cinc entitats excursionistes reusenques ha aplegat a 57 persones per assistir als actes de la 47a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana a Montserrat o per fer una espectacular excursió pel mateix massís.

Un dia magnífic, temperat i lluminós, ideal per gaudir d'una bona jornada excursionista. L'excursió ha sortit de l'antic monestir de Santa Cecília per pujar dreturerament per la cap a la Canal de la Llum. Ens desviem per visitar la Font del mateix nom, que goteja entre mig d'una gran roca i el cingle. La pujada fins el Portell del Migdia és molt costeruda i ombrívola. En assolir el Portell decidim esmorzar en una petita clariana solejada que hi ha a la seva vora dreta. A partir d'alli el camí davalla fins al peu de la roca anomenada "El Camell de Sant Jeroni". Tornem agafar alçada fins el coll de les Pinasses des d'on pugem fins l'Albarda Castellana, el cim més alt del Baix Llobregat. Des d'allí es divisa una magnífica vista. Desfem el curt camí fins Les Pinasses i enllacem en poca estona amb el camí nou de Sant Jeroni molt sovintejat pels turistes que poden assolir el cim més alt del massís sense gaire esforç. A la Miranda de Sant Jeroni gaudim d'una espectacular vista que abasta des del Pirineu i el Montseny nevats, el Pla de Bages, Sant Llorenç del Munt, el Vallès, la Serra de Collserola i el Baix Llobregat. Cap a Ponent, llunyans, podem distingir el Montmell, les Muntanyes de Prades, el Montsant i molt a darrer terme la Serra de Llaberia i la Mola de Colldejou. Desfem el camí fins l'Ermita de Sant Jeroni i poc després agafem a la dreta el camí que passa per la Serra de les Lluernes on tornem a trobar-nos lluny de la massificació turística. El camí passa ben a la vora del Cavall Bernat. A l'arribar a la Coll de la Canal Plana l'abandonem per agafar un baixador a la dreta que ens ha de dur fins el Pla dels Ocells. Triem aquest indret per dinar i tot seguit baixem pel Pas dels Francesos per arribar a l'Abadia de Montserrat, indret on ens retrobem amb la resta de companys que han assistit als actes de Renovació de la Flama i emprenem camí de tornada cap a Reus amb l'autocar que havíem noliejat.

Enllaç a l'àlbum de fotografiesEnllaç a l'àlbum de fotografies dels companys del CNR Ploms


Enllaç al track de l'excursió i dades GPS


Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada