Excursió l'Ampolla-l'Ametlla de Mar 23-5-10

No podíem triar un dia millor per fer aquesta excursió. Per una banda un cel sense núvols presagiava que tindríem un dia ple de sol i per l’altra un ventet de component marítima ens garantia que les temperatures no s’enfilarien fins a límits poc suportables per a caminar i que la xafogor no ens faria suar més del compte. La convocatòria a l’excursió entre l’Ampolla i l’Ametlla ha tingut finalment força èxit i ha aplegat un total de 37 persones, moltes d’elles inscrites a darrera hora. Amb uns quants cotxes ens vam dirigir a l’Estació de Ferrocarril de l’Ametlla on vam pujar a un tren que, puntualment, en només 7 minuts ens deixava a l’Ampolla.

El camí que anem seguint no s’allunya en cap moment de la vora del mar. Va recorrent la successió de boscos, penyasegats, platges i cales que hi ha entre ambdues viles del Baix Ebre. La façana litoral recorreguda es troba en un acceptable estat de conservació, malgrat un parell de mastodòntics hotels que trobem a primera línia de mar que hi desentonen força. Durant el camí veiem a l’horitzó el far de la Punt de la Banya del Delta i alguna piscifactoria de tonyines. La mar va estar tot el dia molt plana gairebé sense onatge i en moltes zones normalment abatudes per les onades es podia passar sense cap problema. Aquesta excursió té un indubtable interès paisatgístic però també històric ja que durant el recorregut anem trobant restes d’antigues trinxeres i punts d’observació que van ser construïdes pel Govern Republicà durant la Guerra per prevenir una hipotètica invasió marítima.

La caminada fou llarga, vam caminar al voltant de 18 quilòmetres durant 7 hores per fer tota l’excursió entre les estacions dels dos pobles (incloent les aturades). Vam dinar a la zona de l’Illot on els més valents van aprofitar per banyar-se en una mar amb l’aigua bastant fresqueta i amb la companyia d’algunes meduses.

En arribar a l’Ametlla era obligat prendre una beguda ben refrescant abans d'acomiadar-nos.

Dades de l'excursió:
Hora de sortida estació de l'Ampolla: 10.00
Hora d'arribada estació l'Ametlla: 16.58
Alçada mínima: 0m.
Alçada màxima: 123m.
Distància recorreguda: 18,3 km.

Podeu veure les fotografies a:

Àlbum de la secció


Fotografies de la Cesca i el Josep

Podeu veure-les georeferenciades a google earth

Podeu baixar-vos el track de l'excursió:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada