Caminada per Horta de Sant Joan 24-10-10

Aquest diumenge dia 24 d'octubre vam fer una visita a Horta de Sant Joan on vam poder conèixer in situ els efectes de l'incendi de l'estiu de 2009 i les tasques de regeneració del bosc que es fan a partir d'aleshores.

La sortida va ser organitzada conjuntament amb la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan i va consistir en un itinerari circular de 8,7 km durant el matí. A més dels 31 excursionistes que havíem vingut des de Reus s'hi va afegir una bona representació de gent d'Horta de Sant Joan, encapçalada pel seu Alcalde i pel Regidor de Medi Ambient. L'itinerari va sortir de la Farinera a la cruïlla de la carretera de Prat de Comte i va baixar fins el riu de les Canaletes, va seguir fins el Mas de Don Pedro, una antiga edificació de pedra seca que hi ha just al límit amb el Parc Natural del Ports. Allí vam esmorzar i es va procedir a la plantada simbòlica d'un pi. El President de la Secció i l'Alcalde d'Horta, Sr. Àngel Ferràs van fer uns breus parlaments i l'enginyer forestal Sr. Eusebi Casanova ens va fer una explicació de les tasques silvícoles que s'han fet des del dia de l'incendi i les previsions d'actuacions futures. L'acte es va tancar amb la lectura per part de l'amic Josep Murgades de sengles poesies al·lusives als boscos. L'excursió va seguir passant per les fonts del Perico i de Montblanc, arranjades fa poc.

En acabar-la es va oferir als assistents un aperitiu al Casal d'Horta i es va anar a dinar en un resturant de la vila. A la tarda ens vam dirigir a l'antic Monestir de Sant Salvador d'Horta per visitar aquell bonic i interessant conjunt medieval.

Podeu veure les fotos de l'excursió al nostre àlbum:Les dades GPS de la caminada són:
Hora de sortida: 9,43h
Hora d'arribada: 13:35h
Temps emprat: 3h 51min.
Km fets: 8,7
Alçada màxima: 477m
Alçada mínima: 349m

Podeu baixar-vos el track a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada