Excursió matinal Arboli-Gallicant-Cova Tosca-Mas de Candi-Sant Pau 6-11-2010

Un dia que es va llevar lluminós i càlid presagiava una bona excursió a la vessant obaga del Riu Siurana a la qual hi van participar només 9 excursionistes.

Sortíem de l'Arbolí i després d'una curta pujada arribàvem a Gallicant on esmorzàvem. Gallicant és una immillorable atalaia envers el Priorat, el Montsant, Siurana i el seu Pantà ple gairebé del tot. Després d'esmorzar iniciem la davallada pel Grau del Vincabrer i ja entrem a l'espesa obaga que hi ha per sota els cingles. Un cop davallat el Grau surt a la dreta el camí que planejant ens ha de dur a la Cova Tosca, aquest camí fou arranjat de manera impecable per la Secció Excursionista del Reus Deportiu l'any 2009 amb motiu del Dia del Camí de Muntanya. Vam passar per l'abric de Porta Lloret i l'espectacular Cova Tosca. Deixem el camí arranjat per iniciar la davallada vers el Riu Siurana, aquest tram del camí es troba tot estorrentat i en bastant mal estat. Creuem el Riu Siurana sense dificultats just sota el Mas de Candi. Aquest Mas dels pocs que queden sense enrunar per aquella zona es troba malauradament actualment abandonat, esperem que no pateixi la mateixa sort que els masos veïns. Caminem per un curt tram de pista paral·lel al riu i tornem a creuar-lo a l'alçada de les restes d'un antic molí paperer. A partir d'allí comença la pujada que ens ha de dur un altre cop al Grau de Vincabrer. Un cop superat girem a l'esquerra per passar per davant del Mas de Salin arranjat fa poc com a establiment de turisme rural, el mas de Nadal mig enrunat mig habitat, l'ermita de Sant Pau i tornem a l'Arbolí on una serp prenia el sol en una paret d'una casa del poble.

L'excursió va complaure força a tots els seus participants que a més a més van poder plegar alguns rovellons, fredolics i mucoses.

Podeu veure les fotos de l'excursió fetes per la Cesca i el Josep a l'àlbum


Les dades GPS:

Dia 06-11-2010
Hora de sortida 08:39:05
Hora d'arribada: 13:57:53
Duració 05:18:48
Dist. projectada 12.82 km
Distància amb altures 13.18 km
Altura Màxima 945 m
Altura Mínima 556 m
Alçada de la sortida: 789 m
Altura de l'arribada: 762 m
Guany 155 m
Desnivell sortida - arribada -27 m
Desnivell màxim 388 m
Ascen.acum. 747 m
Desc.acum. 760 m


Podeu descarregar-vos el track a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada