Excursió matinal Pratdip-Puig de Cabrafiga-Barranc de la Dòvia 5-març-2011

Un dia clar, transparent i sense vent va ser una combinació perfecte per poder gaudir al màxim d'aquesta clàssica excursió que va aplegar 11 excursionistes. Aquesta sortida potser esdevindrà un comiat de l'entorn tal i com és ara ja que hi ha un projecte d'instal·lació de tres generadors eòlics dalt del Puig de Cabrafiga amb les corresponents pistes d'accés.

L'excursió va començar al mateix poble de Pratdip per ascendir en poc temps cap el Pas del Gos i assolir el punt culminant del Puig de Cabrafiga en poc menys d'una hora i mitja. La panoràmica que s'albirava era extraordinària, per una banda la plana del Baix Camp, el tram de costa que va des del Cap de Salou fins el Coll de Balaguer. També les muntanyes de Tivissa i Vandellòs i cap al Nord la Serra de Llaberia, la Mola de Colldejou i darrera seu llunyà el Montsant on encara s'hi veia una mica de la neu caiguda el dijous.

Després d'esmorzar iniciem la pronunciada davallada pel Coll dels Meners per sota del qual trobem dues des les boques de les antigues mines que s'hi explotaven, passem vora les restes del Castellet de les Mugues i pel Grauet de les Mugues arribem fins la carretera. Hi passem per sota i tot seguit creuem el Barranc de la Dòvia totalment eixut en aquest tram. Passem per la Font de les Fontanilles, just davant de l'antiga central elèctrica i retornem fins a Pratdip pel camí que va paral·lel al curs del Barranc.



Enllaç per descarregar les fotos




Enllaç per veure les fotos ubicades a google earth


Dades gps:

Hora de sortida: 8:40
Hora d'arribada: 13:45
temps emprat: 5h 4min.

Distància recorreguda: 8,9 Km

Alçada mínima: 166m
Alçada màxima: 614m

Desnivell positiu acumulat: 633m
Desnivell negatiu acumulat: 616m

Enllaç per baixar el track


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada