Excursió Tivissa-Roca Verdura-La Tossa-Sant Blai. Festa de Sant Jordi i les Roses 10 d'abril de 2011

Al voltant de seixanta excursionistes s'han traslladat fins Tivissa per assistir a la Festa de Sant Jordi i de les Roses que enguany s'ha realitzat a l'Ermita de Sant Blai. Va ser un dia ventós però sense gens de fred. Els més veterans van visitar la vila i van emprendre el camí fins Sant Blai per l'Estret, la resta va fer l'excursió que també els havia de dur al mateix indret però ascendint prèviament a la Roca de la Verdura i la Tossa.

L'excursió va començar per l'arranjat camí de la Pujada de la Llena, un camí empedrat. Durant la caminada anem rebent les explicacions complertes i detallades que ens va fent el tivissà Ramon Aragonès sobre els indrets per on anem passant. Arribem a la Roca de la Verdura on esmorzem. Reprenem el camí per arribar fins el Coll de la Llena i tot seguit emprenem la pujada que ens ha de dur fins la Tossa, punt culminant de l'excursió. Des d'allí s'albira tota la Cubeta de Mora, el Priorat i llunyà el Montsant. També veiem la Mola de Colldejou, la Serra de Llaberia, la Mola de Genessies i els Dedalts de Vandellós, la Serra de Cardó i llunyà el Mont Caro. Emprenem la baixada per l'obag de les Cabreres fins arribar al Coll de Montnegret on agafem el senderó que ens durà fins la Font de l'Ermita de Sant Blai.

En arribar a l'Ermita es fan els respectius parlaments a càrrec de Ramon Aragonès que ens explica alguna particularitat de l'Ermita de Sant Blai i de Jaume Gilabert-Padreny, president de la Secció. Tot seguit Jordi Agràs fa la Glosa de Sant Jordi i es procedeix a la benedicció de les roses i el seu posterior repartiment.

Tot seguit deixem l'Ermita per dirigir-nos cap a Tivissa on dinem en un resturant de la Vila.

Enllaç per descarregar-se el programa en format pdf

El Ramon Aragonès a més de fer-nos moltes explicacions, també ha editat un parell de videos de la diada que ha penjat al seu youtube:
Video 1
Video 2

Enllaç per veure les fotografiesEnllaç per veure les fotos del Josep i la Cesca

Enllaç per baixar el track del gps
Hora de sortida: 8:54
Hora d'arribada: 14,42h
Temps emprat: 5h 48min (inclou et temps esmerçat a Sant Blai en la Festa de les Roses)
km caminats: 9,5km
Alçada mínima: 292m
Alçada màxima: 717m

1 comentari:

  1. Molt be tota la jornada de la festa de les roses. L'excursió molt bonica i poder veure les fotografies també.

    ResponElimina