Excursió matinal Montblanc-Ermita de Sant Joan-Mas de la Pasquala-Roquer del Penitent 2 d'abril 2011

8 excursionistes vam trobar-nos un càlid matí de dissabte dia d'abril. Aquesta excursió s'ha pensat per commemorar la I Festa de Sant Jordi i les Roses que es va fer un llunyà 1971 a l'Ermita de Sant Joan de Montblanc. A l'àlbum de fotografies hi hem posat dues fotografies fetes aleshores just al costat de les fetes més o menys al mateix lloc aquest dissabte. Notareu com la vegetació hi ha crescut d'una manera força notable.

La pujada va fer-se pel Camí del Tàrrega, una part del qual va agafant alçada mitjançant les pedres posades en una sèrie de marges en forma d'escala. Arribem en poca estona a l'Ermita de Sant Joan on una campana posada al costat del camí ens dona la benvinguda. Allí hi trobem un entusiasta grup de Montblanquins que cada dissabte treballen en la restauració de l'Ermita. La feina que han fet aquests darrers anys ha estat molt considerable i han recuperat una ermita que havia quedat enrunada. Esmorzem al mirador que hi ha al costat de l'Ermita i que ofereix una bona panoràmica envers la Conca de Barberà.

Anem pujant tot travessant un bosc que ha patit greument els efectes de les ventades i les nevades de fa dos anys i tot seguit davallem pel grauet que ens du fins el Mas de la Pasquala. Passem vora el seu Pou de Gel i per la Pedra que va posar-se el 1804 per commemorar la portada d'aigues des de la Font de la Pasquala fins Montblanc. Des d'allí mateix surt un netejat corriol que ens du fins els cingles del Roquer del Penitent on s'hi han instal·lat nombroses vies d'escalada. No hi trobem cap escalador ja que durant aquesta època de l'any aquesta pràctica no hi està permesa per protegir l'avifauna que cria als Cingles. Un cop passat el Roquer iniciem la baixada que ens ha de tornar a Montblanc des d'on havíem sortit.

Enllaç per veure l'àlbum de fotos

Enllaç a les fotos de la Cesca i el JosepEnllaç per baixar el track


Hora sortida: 8.41
Hora d'arribada: 13.07
Temps emprat: 4h 25min
km recorreguts: 11,9km
altura màxima: 839m
altura mínima: 375m


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada