Excursió Pantà d'Ulldecona-Salt de Robert-Fredes-Portell de l'Infern 20-març-2011

L'excursió va aplegar 15 excursionistes que van desplaçar-se fins la cua del Pantà d'Ulldecona amb vehicles particulars. Allí vam començar a caminar per la zona dels Ports sota l'administració de la Generalitat Valenciana tal i com ens ho feien saber els diversos rètols que vam anar trobant pel camí.

Als Ports també havia plogut força una setmana enrere ja que hi havia abundància d'aigua per tot arreu. Fins la Casa Forestal de la Tenalla -on vàrem esmorzar- el camí és una pista forestal bastant concorreguda pels vehicles. A partir d'allí el camí comença a enfilar-se seguint el curs del Barranc del Salt el qual anem creuant diverses vegades. Arribem fins el Salt de Robert espectacular per l'aigua que hi cau. La pujada segueix per una obaga fins assolir el poble de Fredes situat a gairebé 1100 m d'alçada.

A Fredes fem una breu aturada per recuperar forces després de la forta pujada i anem a buscar l'antic camí que unia Fredes i la Sènia. La davallada ens permet albirar magnífiques panoràmiques cap els Ports i llunyà el Montsià. Passem per l'enderrocat Mas del Pixon i poca estona després ens aturem per dinar en una bona atalaia. Tot seguit el camí passa vora els impresionants cingles de damunt els Bassis de l'Infern i el Portell del mateix nom. Seguim baixant pel Solà del Brull i albirem el Pantà d'Ulldecona des d'on havíem sortit a l'alçada dels Masos de Mangraners.

Enllaç a l'album de fotos




Descàrrega Track GPS:

Hora de sortida: 9,58
Hora d'arribada: 17,37
temps emprat: 6h 16min.

distància caminada: 17,3km
Alçada mínima: 490m
alçada màxima: 1093m.

Excursió matinal Pratdip-Puig de Cabrafiga-Barranc de la Dòvia 5-març-2011

Un dia clar, transparent i sense vent va ser una combinació perfecte per poder gaudir al màxim d'aquesta clàssica excursió que va aplegar 11 excursionistes. Aquesta sortida potser esdevindrà un comiat de l'entorn tal i com és ara ja que hi ha un projecte d'instal·lació de tres generadors eòlics dalt del Puig de Cabrafiga amb les corresponents pistes d'accés.

L'excursió va començar al mateix poble de Pratdip per ascendir en poc temps cap el Pas del Gos i assolir el punt culminant del Puig de Cabrafiga en poc menys d'una hora i mitja. La panoràmica que s'albirava era extraordinària, per una banda la plana del Baix Camp, el tram de costa que va des del Cap de Salou fins el Coll de Balaguer. També les muntanyes de Tivissa i Vandellòs i cap al Nord la Serra de Llaberia, la Mola de Colldejou i darrera seu llunyà el Montsant on encara s'hi veia una mica de la neu caiguda el dijous.

Després d'esmorzar iniciem la pronunciada davallada pel Coll dels Meners per sota del qual trobem dues des les boques de les antigues mines que s'hi explotaven, passem vora les restes del Castellet de les Mugues i pel Grauet de les Mugues arribem fins la carretera. Hi passem per sota i tot seguit creuem el Barranc de la Dòvia totalment eixut en aquest tram. Passem per la Font de les Fontanilles, just davant de l'antiga central elèctrica i retornem fins a Pratdip pel camí que va paral·lel al curs del Barranc.



Enllaç per descarregar les fotos




Enllaç per veure les fotos ubicades a google earth


Dades gps:

Hora de sortida: 8:40
Hora d'arribada: 13:45
temps emprat: 5h 4min.

Distància recorreguda: 8,9 Km

Alçada mínima: 166m
Alçada màxima: 614m

Desnivell positiu acumulat: 633m
Desnivell negatiu acumulat: 616m

Enllaç per baixar el track