Excursió matinal Estació de Vilaverd-Pla de les Garrigues-Torrent dels Cups-Font Gran-Estació de la Riba 14-desembre-2013

Deu excursionistes ens hem trobat a l'Estació de Reus un anticiclònic dia per agafar el tren de les 8:16 que ens ha de dur fins Vilaverd, amb un canvi a Picamoixons. En arribar a Picamoixons ens adonem que a partir d'allí entrarem dins la boira i en baixar a Vilaverd la boira ja és ben espessa damunt nostre.

Creuem la vila pel carrer Major, abans era l'antiga carretera que fins no fa gaires anys tan trànsit suportava, deixem el poble i comencem a caminar per un senderó recuperat no fa gaire i que va guanyant alçada suaument. Abans d'arribar dins la boira decidim esmorzar, la visiblitat és dolenta. En acabar d'esmorzar reprenem la pujada i ens posem ja dins la boira, força humida però sense arribar a ser gebradora. Per sorpresa nostra, però, en poc temps ens posem damunt la boira i el dia es fa clar, lluminós i fins i tot càlid. Sota nostre i cobrint les clotades del Francolí i del Brugent encara hi jau la boira. Al davant la Serra de Miramar sobresurt enmig del mar de núvols. Estem ja al Pla de les Garrigues. El senderó esdevé pista i passa a tocar la tanca d'un centre de reintroducció de fauna que darrerament ha estat objecte de polèmica. Deixem la pista per agafar un altre senderó que baixa decididament fins creuar el Maltorrent, l'indret és espectacular. A partir d'aquí remuntem pel Torrent del Cups, molt obac. Pugem per dirigir-nos fins les Planes no gaire lluny del Pinatell i a partir d'allí agafem el senderó que ens ha de dur en baixada fins el Molí del Figuerola. Malauradament aquest tram ja està en mal estat degut al trànsit impune de les motos que estan destrossant el camí. La boira ja s'ha desfet del tot al fons de la vall. Sentim i albirem el Riu Brugent, el creuem a l'alçada del grandiós Molí del Figuerola i a partir d'allí caminem per un tram de carretera. Passem per la vora de roques d'anomenada dins el món de l'escalada. A l'alçada de la Font Gran deixem la carretera, tornem a creuar dues vegades més el Brugent i arribem a la Riba. Passem pel bell mig del poble, creuem pel pont del Francolí i pugem fins l'estació per agafar el tren que a les 14:10 ens ha de dur directament fins Reus.

Enllaç a l'àlbum de fotos (fins el Moli del Figuerola) 

 

Enllaç a les fotos de la Fina Masdéu

Enllaç a dades GPS i descàrrega del track 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada