Assistència al 50è Dia del Camí de Muntanya a Cardó. 26 d'octubre de 2014

Durant un anormalment càlid matí de finals d'octubre ens hem trobat més de quatre-cents excursionistes d'arreu de la IV Vegueria per assistir al 50è Dia del Camí de Muntanya que ha estat organitzat pels companys de l'Associació Excursionista La Picossa de Móra d'Ebre a l'entorn de l'eremitori de Cardó. Quatre de les cinc entitats excursionistes de Reus hem noliejat un autocar que ens ha dut fins l'antic Balneari de Cardó. Durant el viatge, i en passar per la zona al voltant del Coll de la Teixeta, ens trobem una gran quantitat de persones i vehicles al voral de la carretera i terrenys propers a punt per veure una cursa automobilística que s'organitza per les carreteres de l'entorn. Malauradament en tornar els vehicles i persones ja no hi eren però al seu lloc hi havia escampada una gran quantitat de deixalles. Una vergonya!

En arribar a l'antic Balneari de Cardó formalitzem els darrers tràmits d'inscripció, recollim la documentació i l'organització ens convida a un tallat i un pastisset. Emprenem sense més demores l'itinerari que s'adreça fins l'ermita del Carme situat a la vora del cingle i de l'antic pantanet que recollia les aigües de l'entorn. A partir d'aquí comencem a pujar pel camí dels Frares passant per les Ermites de la Santíssima Trinitat i Sant Àngel fins el Portell de Cosp. Deixem el Camí dels Frares per agafar un senderó recuperat que ens durà a mig aire fins l'espectacular Cova Lluminosa i la Foradada. Tot seguit baixem fins arribar a l'Ermita i Font de Sant Roc on esmorzem. Poca estona després trobem la Font del Prior que també raja una mica, la resta de fonts que anirem trobant durant l'itinerari estan eixutes i perdudes a causa de les intervencions que es van fer al construir-se la planta embotelladora. Seguim baixant i trobem l'Ermita i Font de Sant Josep i després la més espectacular de totes les ermites: la de Sant Simeó Estilita o Ermita de la Columna. Malgrat trobar-se, com totes les altres, derruïda encara podem pujar fins al capdamunt del l'ermita i gaudir d'una bona panoràmica. El camí segueix fins trobar l'Ermita de Sant Onofre, també ben alterosa damunt un rocam. Emprenem camí direcció el Coll de Murtró passant vora les ermites de Sant Joan i la de Sant Bernat o Ermita Cremada. Estem caminant per la part més obaga del massís de Cardó en la zona on els boscos no han patit els estralls dels incendis forestals que han castigat l'entorn. Arribem al Coll de Murtró, on l'organització ens dóna aigua. A partir d'aquí baixem pel Camí de Calses passant vora l'Ermita de Santa Anna i les restes de la muralla que protegia l'antic Monestir de Cardó. Acabem l'itinerari arribant al davant de l'antic Balneari de Cardó des d'on havíem sortit. Allí l'organització ens obsequia amb un generós vermut i una petita mostra d'objectes i fotografies retrospectives de l'antic Balneari.

Des d'aquí les nostres felicitacions al nostres companys de La Picossa per l'excel·lent feina feta en la recuperació dels camins de Cardó i en l'organització d'aquest 50è Dia del Camí de Muntanya de la IV Vegueria.

Enllaç a l'article de l'historiador J osep Gironés sobre Cardó i el 50 Dia del Camí de Muntanya 

Enllaç a l'àlbum de fotografies

Enllaç a les fotografies de la Fina Masdéu 

Enllaç a les dades GPS i track de l'excursió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada