Caminada Solidaria "Memorial Albert Via". 15 de novembre de 2014

Amb el doble objectiu de rendir homenatge a la memòria del nostre company Albert Via i la de col·laborar amb l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil  hem organitzat conjuntament amb l'Assemblea Local de la Creu Roja a Reus aquesta Caminada Solidària Memorial Albert Via per les terres de l'Est del Terme de Reus i les de La Boella ja dins el terme de la Canonja.

Ens hem aplegat gairebé un centenar de persones un dissabte lluminós on el vent s'ha anat intensificant a mesura que avançava el matí però sense fer-se gaire molest.

L'itinerari de la Caminada surt pel Camí de Constantí just a l'alçada del carrer Josep M. Guix Sugranyes prop de l'Avinguda de Tarragona. Vam creuar la Riera de la Quadra que baixa d'Almoster i vam passar per darrera l'Aeroport de Reus, ara amb un escàs trànsit aeri. En arribar a la Riera de la Boella passem per sota les pistes de l'aeroport mitjançant un espectacular túnel de 500m que hi passa per sota. Seguim per la llera de la Riera tot contemplant un bonic bosc de ribera bastant ben conservat. Passem per sota l'autovia de Tarragona tot salvant un petit salt que fa la Riera. En poca estona arribem al jaciment prehistòric que s'ha trobat al marge esquerre de la Riera just a l'alçada de la Boella. És allí on deixem la Riera i entrem en terrenys d'aquesta gran finca-hotel. Passem vora el Mas, l'Ermita i la Torre de la Boella i tot seguit creuem per una llarga extensió d'olivers plantats en filera. Tot seguit arribem al Camí de la Creu i aprofitem per arribar-nos al pont que hi ha damunt l'autopista per albirar des d'allí la vista pels terrenys per on estem caminant. Seguim de pujada pel Camí de la Creu ja de retorn cap a Reus. Passem per sota els viaductes del futur ferrocarril i les autovies que envolten Reus. En algun d'aquest viaductes trobem algun bassal d'aigua fruit de la pluja caiguda el dia anterior i que creuem intentant no mullar-nos els peus. Tornem a arribar a la Riera de la Quadra que anem remuntant. Passem vora el famós Pi de Bofarull i uns centenar de metres més amunt retrobem el Camí de Constantí per on havíem passat en començar l'excursió.

Des d'aquí volem agrair a les empreses Borges i Coca-Cola que amablement ens han proporcionat productes per ser lliurats als participants a la Caminada. També a la propietat de La Boella per autoritzar-nos a passar per dins la seva finca. Finalment no oblidem el nostre agraïment  a totes aquelles persones que han participat en aquesta Caminada Solidària Memorial Albert Via.

Enllaç a la Guia de l'Itinerari de la Caminada

Enllaç a l'àlbum de fotografies


 
Enllaç a l'àlbum de fotografies de la Fina Masdéu


Enllaç al track de la Caminada i dades GPS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada