Sant Antoni-Grau del Llop-Els Ventadors-Congost de Fraguera. 24-gener-2016

En un altre diumenge amb temps estable causat pels persistents anticiclons que aquest hivern s'estableixen per les nostres latituds, hem aprofitat nou excursionistes per fer els Ventadors al Montsant. L'absència total de vent i de gel feia que l'itinerari escollit no presentés cap mena de dificultat obligant només a tenir la deguda atenció en els llocs més encinglerats.

Sortim de l'Ermita de Sant Antoni i a l'alçada de l'hidrant agafem el senderó obac que ens puja dreturerament pel Grau del Llop en poc més d'una hora. Poc abans d'assolir el cap damunt del Grau, el camí passa per vora la Font del Rabassa que està totalment eixuta. Assolim la capçada a pocs metres de la Punta dels Pins Carrassers, indret on ens aturem per esmorzar. Des d'allí albirem una gran panoràmica cap el Nord: sota nostre el Congost de Fraguerau, més enllà Serra la Llena, les Garrigues, la Plana d'Urgell i el Segrià coberts per la boira, i a darrer terme el Pirineu nevat. Al sud la clotada formada pel Barranc dels Pèlags i la Serra Major del Montsant.

A partir d'allí comencem a perdre alçada pel vessant dels Pèlags, just a l'altra banda veiem els cingles esberlats de la Llibreria, el Pont Natural i més enllà el Molló Alt i la gran cinglera de la Falconera, El camí és molt aeri. Creuem un petit portell i passem per damunt d'una roca allargassada carenera, estem just a la carena dels Ventadors. Abandonem el llom de la roca cap a la dreta i en arribar a un replà comencem a baixar en direcció al fons del Congost de Fraguerau. En ser baix, enllacem amb el Camí de Fraguerau i comecem a remuntar la vall del Riu Montsant. Davant nostre les roques amb les seves característiques formes: el Bisbe, la Cadireta, la Sella, els Tres Jurats,... Arribem a les Cadolles Fondes on es fa palès l'exigu cabal que du el riu. Remuntem per la Font de la Gleva i el Coll del Prat per arribar a Sant Antoni des d'on havíem sortit,

Enllaç a l'àlbum de fotografies

Enllaç a les dades GPS i track de l'excursió


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada