Cap de setmana a la Vall de Camprodon i l'Alta Garrotxa. 18 i 19 de juny de 2016

Per la sortida de final de curs enguany hem triat allotjar-nos a la Vall de Camprodon i des d'allí fer sengles excursions a l'Alta Garrotxa i al Pirineu Axial més oriental. El temps ha estat contrastat, un dissabte molt plujós i un diumenge fred i ventós. Hi hem assistit disset socis de la Secció i també ens han acompanyant dos amics de la Secció Excursionista del CNR "Ploms".Dissabte, 18 de juny. Excursió Rocabruna-Beget.

Tot i que no era l'itinerari inicialment previst, ja que volíem pujar al Comanegra, la pluja intermitent que anava caient ens aconsella escurçar-la i no agafar alçada ja que el capdamunt de la serralada estava tapat per la boira. Sortim del bonic llogarret de Rocabruna per agafar tot seguit un senderó que ens porta fins les restes del Castell del mateix nom. Les restes han estat arranjades i s'hi han col·locat plafons informatius a les diferents dependències del castell. A partir d'aquí el senderó comença a davallar, passa per davant d'alguna masia arreglada i arriba al Molí d'en Sorolla, ben conservat i habitat. Tot seguit hem de creuar a gual la Riera de Rocabruna que du força cabal, per la qual cosa alguns opten per descalçar-se. El camí, molt bonic, va passant entre mig de frondosos obacs, creua la carretera i el Barranc del Clot dels Fangals mitjançant una pintoresca palanca. Mitjançant una nova palanca, més avall, creuem La Riera de Beget que baixa ben crescuda i s'apregoneix a la nostra esquerra. Arribem a Beget, visitem el bonic poble i alguns de nosaltres aprofiten per dinar i visitar l'interior de la seva església romànica dedicada a Sant Cristòfor.

Enllaç a l'àlbum de fotografies

Enllaç a les fotografies de Fina Masdéu

Enllaç per les dades GPS i track

Powered by Wikiloc

Retornats a Camprodon aprofitem la vesprada per visitar la vila que celebra la festa major de Sant Patllari.

Diumenge, 18 de juny. Excursió Vallter 2000 - Roca del Colom - El Costabona.
El dia s'aixeca amb sol, fresc i ventós. Deixem els vehicles a l'aparcament de l'estació d'esquí deVallter 2000 i emprenem una curta pujada que ens ha de dur fins al Pla de Coma Ermada. A partir d'allí anem planejant pel vessant Nord de la Serralada Pirinenca ja encarats al Vallespir. Arribem a la Portella del Callau on fem una breu aturada en un lloc més o menys al recer del fort vent que bufava per menjar una mica.  Tot seguit emprenem la breu i fàcil pujada que ens du en poc temps fins la Roca del Colom, el punt més alt de tota l'excursio a 2.510m. Allí el vent bufa molt fort i la sensació de fred s'intensifica. Davallem i ens adrecem ja cap el Costabona que veiem davant nostre. Assolim el cim, ens fem les fotografies de rigor. Des d'allí es veu proper el Massís del Canigó cobert per la boira, i més llunyanes les muntanyes de l'Alta Garrotxa (el Comanegra, el Bassegoda i la Mare de Déu del Mont) i a darrer terme les planes de l'Empordà i el Rosselló. Cap al sud, també llunyans albirem el Montseny i el Massís de Montserrat. El retorn cap a Vallter el fem endinsant-nos una mica cap el Vallespir. Passem vora les Fonts del Tec, creuem la Portella de Rojà i la petita tartera que hi ha just a sota del Roc de la Mort de l'Escolà. Arribem al Plans de Calm Agre i tornem a passar per la Portella del Calleu. En aquest punt el grup es divideix: uns desfan el camí de l'anada i altres ressegueixen la carena axial que passa pel Puig de la Llosa i el Puig de la Coma Ermada des d'on s'albiren magnífiques panoràmiques que abasten des del Pic de Bastiments, el Gra de Fajol fins la vall del Setcases.

Enllaç a l'àlbum de fotografies

Enllaç per baixar les dades GPS i track


Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada