La Garriga del Fèlix-Lo Bolet-Camí de Sant Bartomeu. 4 de juny de 2016

El passat mes de gener l'amic d'Ulldemolins Jaume Estivill va projectar al Centre de Lectura un magnífic video on s'hi podria veure magnífiques panoràmiques del Montsant i Serra la Llena a l'entorn d'Ulldemolins. Arrel d'això va sorgir la iniciativa de demanar-li que ens portés a conèixer algun d'aquells indrets.

Ens hem aplegat un total de 13 excursionistes, tant de la Secció, com els amics de Pratdip, Ulldemolins i Belianes. El dia s'ha llevat amb sol però poc a poc ha anat tapant-se fins arribar a caure alguna gota escadussera al tornar.

Deixem els cotxes a la vora d'uns conreus d'ametllers anomenats la Garriga del Fèlix i caminem en direcció el solc excavat epl Riu Montsant. En arribar als primers cingles veiem a la dreta sota nostre el Racó de la Pastera i davant nostre la serralada del Montsant i el Congost de Fraguerau. A partir d'aquí anem trobant diversos passos, poc evidents, que ens permeten perdre una mica d'alçada. Tot seguit planegem en la mateixa direcció del riu Montsant fins arribar a l'alçada del Bolet, una caracxterística i esbelta roca. Allí esmorzem. Seguim planejant entre feixes damunt les cingleres convexes característiques de Serra la Llena. El recorregut és espectacular tot i que s'ha de fer amb cura de no patir cap relliscada. Antic marges són testimoni que abans de la Filoxera aquell entorn es conreuava. No gaire lluny nostre veiem un grupet de cabres corrent tranquil·lament per damunt del rocam. Arribem damunt la vall de Sant Bartomeu que veiem just sota nostre, seguim planejant fins enllaça amb el camí que uneix l'ermita amb la Venta de la Llena. Pugem pel camí esmentat fins arribar a la carretera de les Garrigues la qual seguim uns 500km fins arribar al lloc on havíem deixat els cotxes. L'amic Jaume, ens ensenya per acabar un magnífic aljub de pedra seca totalment operatiu i que recull l'aigua de les escadusseres pluges que cauen per aquell entorn.

Des d'aquí volem agrair als amics d'Ulldemolins el seu entusiasme i disposició per portar-nos a conéixer indrets tan espectaculars i que sense el seu coneixement del seu territori difícilment hi hauríem arribat. Ens emplacem de cara al futur a repetir l'experiència.

Enllaç a l'àlbum de fotografies

Enllaç a les fotografies de Joan Papasseit

Enllaç per descarregar les dades GPS i el track


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada