Sortida al Pallars 13 i 14 de novembre de 2010

El cap de setmana del 13 i 14 hem organitzat una sortida al Pallars on hi hem fet dues excursions. El dissabte dia 13 vam sortir de l’arranjada Font de la Figuereta just al final del Congost de Collegats per pujar en poca estona fins les restes de l’antic monestir de Sant Pere de les Maleses. Es tracta d’un antic monestir que va ser construït sota l’aixopluc d’una gran balma a la Solana del Barranc de Sant Pere. Queda molt poca cosa de l’antiga construcció i només es distingeix encara una mica un fragment de l’absis de l’ església . Després de creuar el barranc el camí segueix una feixa entre els cingles que dominen el Congost de Collegats. A l’altra banda de congost contemplem les estribacions més occidentals de la Serra de Boumort. Visitem la Cova de la Serp, una curiosa cavitat la part superior de la qual sembla que hagi estat motllejada per una serp gegantina. Dinem just a l’entrada de la cova i en reprendre el camí en poca estona davallem fins el fons del Congost de Collegats. Aprofitant el traçat de l’antiga carretera ens dirigim fins davant la imponent Roca de l’Argenteria, a l’altra banda de la Noguera Pallaresa. Algú comenta que l’arquitecte Gaudí va inspirar-se en aquesta enorme formació de tosca a l’hora de dissenyar alguna de les seves construccions. Recorrem els Collegats per l’antiga carretera i arribem a la Font de la Figuereta d’on havíem sortit unes 5 hores tres quarts abans. Al cap de poca estona arribàvem a Sort, on vam allotjar-nos.

Enllaç a l'àlbum de fotos
Excursió Font de la Figuereta-Sant Pere de les Maleses-Cova de la Serp-Congost de Collegats 13-11-1

I també podeu veure les fotos de la Cesca i el Josep

Dades gps de l'Excursió Font de la Figuereta-Sant Pere de les Maleses-Cova de la Srp-Congost de Collegats. Dia 13-11-2010
Hora de sortida 10:52:17
Hora d'arribada: 16:39:06
Durada: 05:46:48
Distàncies
Dist. projectada 11.10 km
Distància amb altures 13.38 km

Altures
Altura Màxima 784 m
Alçada de la sortida i mínima: 553 m
Guany 230 m
Podeu baixar-vos el track

L’endemà diumenge dia 14 després d’un potent esmorzar servit a l’hotel vam sortir amb vehicle fins el poble de Peramea situat uns quatre quilòmetres per damunt de Gerri de la Sal. Allí ens esperava l’amic Àlex Miró que ens portaria a conèixer el Pla de la Cort. Es tracta d’un extens altiplà que es troba a l’ombra de la Serra de Peracalç i més concretament de la Geganta Adormida. Després d’una visita pel poble iniciem un interessant recorregut fet en part pels antics camins que unien els diferents nuclis que hi havia al Pla. Anem trobant el Dolmen de la Mosquera, la Creu de Terme Romànica de Sant Pere Montaner i la diminuta església de Santa Anna a Cortscastell. Passem pel poble de Montcortès de Pallars i ens arribem fins a la vora del seu característic estany d’origen càrstic. Després d’una breu explicació iniciem el retorn cap a Peramea tot dinant a la Font de la Masia d’en Jaume prop del poble de Bretui.

Enllaç a L'àlbum de fotos


Dades GPS de l'Excursió Peramea-Pla de Corts-Estany de Montcortès Dia 14-11-2010
Hora de sortida 09:23:15
Hora d'arribada: 15:23:33
Durada 06:00:17
Distàncies
Dist. projectada 13.87 km
Distància amb altures 14.04 km
Altura Màxima 1076 m
Altura Mínima 812 m
Guany 174 m
Desnivell màxim 263 m
Ascen.acum. 479 m
Desc.acum. 443 m
Podeu baixar-vos el trackLa sortida ens ha permès visitar zones poc conegudes del Pallars i ha complagut força a les disset persones que hi han participat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada