Pessebre 2010 Fontscaldetes. Excursió Cabra del Camp-El Cogulló-Fontscaldetes

Encetàvem el dia amb els carrers mullats per la pluja i la temença que el temps no ens acompanyés. Sortosament a mesura que va anar avançant el matí el temps va anar-se arreglant i el jorn va ser realment molt agradable en tots els aspectes pels 48 excursionistes de Reus

En arribar a Cabra del Camp una part del nostre grup començava l'excursió i l'altra feia una visita al poble acompanyat per la Rosa Canela, de l'Associació d'Amics de Fontscaldetes, que va anar donant interessants explicacions de tot allò que s'anava visitant, l'Església i un seguit de racons dels que en destacaríem les nombroses fonts que hi ha a la mateixa vila i als seus voltants.

Paral·lelament la trentena d'excursionistes que havia sortit de Cabra tot passant pel Pou de Solivella començava a pujar cap al Cim del Cogulló. A mesura que anàvem pujant les panoràmiques envers la Conca de Barberà, el Camp i les Muntanyes de Prades esdevenien molt boniques i sorprenia a molts dels excursionistes que fins ara no coneixien aquells indrets. Després del Cogulló comencem a baixar cap el Coll del Sàrria i seguim per una pista que ens duria a Fontscaldetes on ens retrobaríem tots per posar el Pessebre.

En arribar, els Amics de Fontscaldetes ens van sorprendre amb un refrigeri pels assistents i uns plafons amb una sèrie de fotografies on es mostra la gran feina de recuperació que han fet en només dos anys. Estem d'allò més agraïts per totes les atencions que vam rebre d'aquesta entitat i alhora impresionats per la feina feta sense la qual Fontscaldetes hauria acabat totalment enrunat com ha passat a molts altres pobles abandonats de les nostres muntanyes, la Mussara o Gallicant en serien un trist exemple. La restauració de l'església ha estat un primer i decisiu pas.

El Sr. Josep Abelló va agrair en nom de la Secció Excursionista del Centre de Lectura totes les atencions rebudes a l'Ajuntament de Cabra del Camp, representat a l'acte pel seu Alcalde el Sr. Andreu Ferré, i molt especialment als Amics de Fontscaldetes. Tot seguit va prendre la paraula el Sr. Josep M. Rovira i Valls per part de l'Associació d’Amics de Fontscaldetes que va fer una documentada i interesant explicació sobre els orígens de Fontscaldetes, el seu abandó, les actuals tasques de recuperació i els projectes de futur a fer. L'acte va culminar posant el Pessebre dins l'Església on es van cantar unes nadales. Va resultar emocionant veure tanta gent cantant dins una església que no fa ni de dos anys tenia el sostre esbotzat i la portalada espoliada i on avui després de molts anys sense haver-n'hi cap, una nova campana tornava a tocar.

Els Amics de Fontscaldetes també s'han fet ressò de la col·locació del Pessebre al seu interessant blog

Finalment dir-vos que per posar el nostre gra de sorra en la tasca de la recuperació de Fontscaldetes tenim a la venda aquestes samarretes en sis talles diferents al preu de 6€. Els interessats podeu passar per la Secció per fer la vostra comanda.

Podeu veure les fotografies a:

Àlbum del Josep i la Sesca

Àlbum de la SeccióDescàrrega del track

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada