Pessebre 2010 Fontscaldetes. Excursió Cabra del Camp-El Cogulló-Fontscaldetes

Encetàvem el dia amb els carrers mullats per la pluja i la temença que el temps no ens acompanyés. Sortosament a mesura que va anar avançant el matí el temps va anar-se arreglant i el jorn va ser realment molt agradable en tots els aspectes pels 48 excursionistes de Reus

En arribar a Cabra del Camp una part del nostre grup començava l'excursió i l'altra feia una visita al poble acompanyat per la Rosa Canela, de l'Associació d'Amics de Fontscaldetes, que va anar donant interessants explicacions de tot allò que s'anava visitant, l'Església i un seguit de racons dels que en destacaríem les nombroses fonts que hi ha a la mateixa vila i als seus voltants.

Paral·lelament la trentena d'excursionistes que havia sortit de Cabra tot passant pel Pou de Solivella començava a pujar cap al Cim del Cogulló. A mesura que anàvem pujant les panoràmiques envers la Conca de Barberà, el Camp i les Muntanyes de Prades esdevenien molt boniques i sorprenia a molts dels excursionistes que fins ara no coneixien aquells indrets. Després del Cogulló comencem a baixar cap el Coll del Sàrria i seguim per una pista que ens duria a Fontscaldetes on ens retrobaríem tots per posar el Pessebre.

En arribar, els Amics de Fontscaldetes ens van sorprendre amb un refrigeri pels assistents i uns plafons amb una sèrie de fotografies on es mostra la gran feina de recuperació que han fet en només dos anys. Estem d'allò més agraïts per totes les atencions que vam rebre d'aquesta entitat i alhora impresionats per la feina feta sense la qual Fontscaldetes hauria acabat totalment enrunat com ha passat a molts altres pobles abandonats de les nostres muntanyes, la Mussara o Gallicant en serien un trist exemple. La restauració de l'església ha estat un primer i decisiu pas.

El Sr. Josep Abelló va agrair en nom de la Secció Excursionista del Centre de Lectura totes les atencions rebudes a l'Ajuntament de Cabra del Camp, representat a l'acte pel seu Alcalde el Sr. Andreu Ferré, i molt especialment als Amics de Fontscaldetes. Tot seguit va prendre la paraula el Sr. Josep M. Rovira i Valls per part de l'Associació d’Amics de Fontscaldetes que va fer una documentada i interesant explicació sobre els orígens de Fontscaldetes, el seu abandó, les actuals tasques de recuperació i els projectes de futur a fer. L'acte va culminar posant el Pessebre dins l'Església on es van cantar unes nadales. Va resultar emocionant veure tanta gent cantant dins una església que no fa ni de dos anys tenia el sostre esbotzat i la portalada espoliada i on avui després de molts anys sense haver-n'hi cap, una nova campana tornava a tocar.

Els Amics de Fontscaldetes també s'han fet ressò de la col·locació del Pessebre al seu interessant blog

Finalment dir-vos que per posar el nostre gra de sorra en la tasca de la recuperació de Fontscaldetes tenim a la venda aquestes samarretes en sis talles diferents al preu de 6€. Els interessats podeu passar per la Secció per fer la vostra comanda.

Podeu veure les fotografies a:

Àlbum del Josep i la Sesca

Àlbum de la Secció



Descàrrega del track

Caminada i Plantada 150 Arbres a la Roureda. Homenatge a Albert Via

El diumenge d'un bonic dia 12 de desembre, una nombrosa concurrència de ciutadans de Reus en general i socis del Centre de Lectura en particular s'han congregat davant la seu de la nostra Entitat al Carrer Major per emprendre camí vers els terrenys de la Partida de la Roureda prop de l'antic Mas de Barrufet en el nou polígon urbanístic anomenat Tecnoparc.

La caminada ha baixat pel Carrers de la Font i el Batan, Plaça Villaroel, Avingudes de Sol i Ortega i Mas Abelló passant per davant del nou Hospital de Sant Joan a l'alçada de l'Avinguda de Bellisens. A partir d'allí ens endinsem als nous carrers que conformem l'urbanització del Tecnoparc, passem pel Carrer d'Holanda, el de Bèlgica i arribem a la nova zona que tanca el Tecnoparc per llevant just a la vora d'un petit barranc. Allí hi havien un total de 150 arbres entre alzines, pins i arçs que han estat plantat pels assistents en els clots que prèviament havien fet els responsables de jardineria de l'Ajuntament.

Tot seguit s'ha fet l'homenatge a la Memòria d'Albert Via, les seves filles han descobert una placa damunt una roca i han pres la paraula els president de la Secció Excursionista Jaume Gilabert-Padreny, la Regidora de l'Ajuntament Misericòrdia Dosaiguas i el President del Centre de Lectura Jordi Agràs. En el seus parlaments han glosat la figura de l'Albert i s'ha demanat a l'Ajuntament que la nova zona verda porti el seu nom. Alhora es vol que aquesta Caminada sigui la primera de les caminades populars que anualment la Secció organitzarà cada anys pels voltants de Sant Pere a l'entorn del terme de Reus i que serviran per recordar la figura del nostre consoci tràgicament desaparegut.

Podeu descarregar-vos les fotos de la I Caminada


I podeu descarregar-vos el track de la Caminada de 3,45 km i al voltant d'una hora de durada:

Llicències Federació Catalana d'Entitats Excursionistes 2011

A partir del proper dia 13 de desembre començarem a tramitar les llicències federatives per l'any 2011. La llicència emesa per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya inclou una assegurança que l'usuari tria en funció de la seva activitat a la muntanya: des de l'excursionisme per la península ibèrica fins les expedicions polars o a l'Himalàia. La llicència també pot incloure si així es vol la pràctica del barranquisme, espeleologia, BTT o esquí. Podeu veure preus i cobertures i baixar-vos el quadre de prestacions clicant aquest link. També hi ha l'opció d'assegurança pels menors de 14 o 16 anys.

Per fer-vos la llicència de 2011 només cal que passeu per la Secretaria de Centre de Lectura a partir del dia 13 de desembre i allí us faran els tràmits i cobraran l'import. Recordem que la vigència de la Llicència és per tot l'any natural 2011. Per més aclariments excursionista@centrelectura.cat

Volem recordar la importància que té avui en dia sortir a la muntanya gaudint de la corresponent assegurança. La legislació més recent i alguns fets desgraciats que s'han esdevingut darrerament ens obligarà a partir de l'any vinent a demanar que totes les persones que participin en qualsevol de les nostres excursions acrediti estar coberta per una assegurança.