45a Festa de Sant Jordi i de les Roeses. Coll d'Alforja-El Molló-La Garranxa-Sant Antoni de Porrera. 24 abril 2016

El dia que hem triat per celebrar la 45a Festa de les Roses i de Sant Jordi a Sant Antoni de Porrera s'ha llevat ventós i un xic fresc. L'autocar ens ha portat fins el Coll d'Alforja on 26 excursionistes hem començat a caminar,

L'itinerari surt del mateix Coll i va prenent alçada per una pista que passa per un terreny granític on predominen els pins blancs i les alzines. Deixem la pista i seguim per un bonic senderó que s'endinsa per un alzinar força espés i molt ben conservat. Estem encara al recer del vent que notem amb més intensitat en assolir la carena de la Serra del Molló. Des d'allí albirem bones panoràmiques cap el Priorat, la Vall d'Alforja, Les Muntanyes de Prades i el Montsant. Assolim el cim del Molló (o el Mirador, com l'anomena la gent d'Alforja) de 915m. Comencem a baixar per la carena en un lloc arrecerat del vent i amb bona vista cap el Camp decidim esmorzar. Seguim baixant en direcció al Coll de Cortiella, davant nostre veiem Puigcerver, la Serra de l'Argentera, la Mola de Colldejou i Serra de Llaberia i a la nostra dreta al fons de la clotada, la Garranxa i més enllà Porrera. En arribar al Coll de Cortiella, deixem la carena i agafem el camí del Mas del Licor. Passem vora una mina des d'on conduïen l'aigua fins el mas. El Camí, abans empedrat, està del tot fet malbé pel pas impune de les motos. Passem vora el Mas del Licor, del que gairebé no en queda res i que està totalment engolit per la vegetació, Creuem el barranc del mateix nom que ja du una mica d'aigua. Passem vora la Caseta de l'Amador i poc després el camí ja esdevé pista. Arribem a la Garranxa, a partir d'aquí els terrenys ja no estan erms i comencem a trobar-los conreuats. Creuem el Barranc de la Garranxa seguim el seu curs per la seva dreta. Trobem el força gran Mas del Pubill una mica enlairat a la nostra dreta. A la seva vora hi ha el sifó del Canal del Trasvassament del Riu Siurana cap a Riudecanyes. Una mica més enllà arribem a l'aiguabarreig del Riu Cortiella i el Barranc de la Garranxa que queda a sota nostre a l'esquerra. Seguim el curs del riu, que du un bon cabal, entre mig de conreus de vinya, oliveres i ametllers ben envoltats d'una verdor de primavera. Passem vora el Molí de Monlleó i arribem a Porrera des d'on pugem fins l'Ermita de Sant Antoni on ens trobem amb la resta de companys que no han fet l'excursió. Ens hi hem aplegat unes cinquanta persones.

L'Ermita de Sant Antoni és molt humil, tot i que té una vista privilegiada damunt el poble de Porrera. Allí escoltem amb atenció la interessant Glosa de Sant Jordi amb què ens obsequia la nostra consòcia Sra. Fina Grau. Tot seguit es canta el Virolai i es lliura una rosa, prèviament beneïda, a cadascun dels assistents.

La Festa acaba amb un bon dinar al pintoresc restaurant Lo Teatret de Porrera.


Powered by Wikiloc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada